16 Kasım 2015 Pazartesi

Bled

Bled,Slovenya'nın kuzey batısındaki yukarı Carniola bölgesinde 10.899 nüfuslu belediyedir.Alan turistlerin popüler uğrak noktasıdır.


Bu yerden ilk bahsediliş,10 Nisan 1004 tarihlidir.Brixen'in Albuin piskoposunun İmparator II. Henry tarafından ödüllendirildiği zamandır. 1996 yılında bağımsız belediye oldu.

 Bled,buz devrine ait Bled Gölü ile ünlüdür.Bu onu büyük bir turist cazibe yeri yapar.Onun ılıman iklimi nedeniyle Bled,dünyanın her bir köşesindeki aristokrat misafirler tarafından ziyaret edilir.Bugün en önemli kongre ve dinlenme merkezi dir.Geniş yelpazeli spor aktiviteleri sunar(Golf,balıkçılık,at biniciliği) ve dağ tırmanışının başlama noktasıdır.
Gölün ortasındaki küçük bir ada bir kiliseye yer olur;ziyaretçiler sıklıkla iyi şans dilemek için onun zilini çalarlar.
Adada tarih öncesi zamana ait insan izleri bulunmuştur.Kilisenin inşa edilmesinden önce,Ziva yı (Slav mitolojisinde bereket ve aşk tanrıçası)kutsayan bir tapınak vardı. Adaya , Pletna olarak adlandırılan geleneksel bir bot ile gidilir.

 Kasaba,Slovenya'da Vanilya ve Krem pastanın Kremna rezina adlandırılması ile tanınır.Bu isim Almanca' dancremeschnitte sözünden türer.literatürdeki anlamı Cream slice (kaymaklı dilim)dir.Bled Gölü'ndeki ada 99 basamaktır.Evlenenlerdeki yerel gelenek,yeni gelini sessiz kaldığı sürece ;kocanın gelini bu basamakların en üstüne taşımasıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder