12 Kasım 2015 Perşembe

‘Palmira Antik Kenti 6 ay içinde yok olabilir’

Suriye’de IŞİD çetelerinin mayıs ayında ele geçirdiği Palmira Antik Kenti’nin 6 ay içinde tamamen yok olabileceği bildirildi

Suriye Müzeler ve Tarihi Eserler Genel Müdürü Mamun Abdülkerim, uluslararası toplumun harekete geçmemesi halinde Palmira Antik Kenti’nin 6 ay içinde tümüyle yok olacağını söyledi.
‘Dünyanın en üzgün genel müdürüyüm’
İngiltere ziyareti sırasında yaptığı açıklamada kendisini ‘dünyanın en üzgün genel müdürü’ olarak tanımlayan Abdülkerim, “Durum şimdiki gibi devam ederse bir tarih yok olup gidecek” dedi. Uluslararası topluma seslenen Abdülkerim, “Suriye’yi bu kültür savaşında yalnız bırakmayın. Size ihtiyacımız var. Ne yapılması gerektiğine karar vermek politikacıların ve strateji uzmanlarının işi” diye konuştu.
Tarihi M.Ö. 19. yüzyıla dayanan ve UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Palmira, savaş öncesinde her yıl tüm dünyadan yüzbinlerce turist tarafından ziyaret ediliyordu.

 IŞİD çok sayıda eseri yok etti
Suriye hükümeti, Palmira’nın IŞİD’in eline geçmesinden önce yüzlerce heykelin güvenli bölgelere nakledildiğini açıklamıştı. Ancak IŞİD’in kentteki birçok tapınak ve mezarı yok ettiği belirtiliyor.


Kaynak: Sputnik




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder